A remény talán a legfontosabb dolog a világon. Ha az embernek van reménye, akkor nagyon gazdag, gazdagabb, mint hinné. Megéltem ennek a kényszerbetegségnek szinte minden poklát s ebből a tapasztalatból írom ezeket a sorokat, nem „bölcselkedni” szeretnék, hanem segíteni és ezért is szentelek ennek egy külön „menüpontot”.
A remény olyan, mint a napsugár, bevilágol az életünkbe. Csak úgy, „Magától” érkezik és képes egészen átalakítani mindent. A Remény mindent kibontakoztat, egy kis szikrája is csodákra képes. Neked is van okod arra, hogy reményed legyen! Még ha most jelenleg szomorú is vagy, ha el is vagy keseredve, ha azt érzed, hogy mindent megpróbálsz, s mégis téped a hajad, ha nincsen hajad, emiatt nincsen önbizalmad, vagy ha van, de kevesebb, ha esetleg csúfolnak emiatt, vagy ha bármi más gondod van, akkor is van okod a Reményre!!


Van egy ember, nem tudom, hogy ismered-e, Nick Vujicic a neve. Ő kezek és lábak nélkül él és egy különleges ember, nap mint nap fényt ad az Őt hallgatóknak.

Nézz bele ezekbe, érdemes:
Az egyik könyve magyarul:
http://dfmi.weebly.com/uploads/1/1/0/8/11083909/nick_vujcic_-_let_korltok_nlkl.pdf
Egy kisfilm róla magyarul: https://www.youtube.com/watch?v=8bCJLCxg_XE
A csodálatos feleségéről, gyermekeiről: https://www.youtube.com/watch?v=bH4yiFRPXYY

Nekem sok erőt, inspirációt, hitet ad ez, hiszen ha elképzeljük egy percre, nem lehet könnyű így élnie… Ezzel egy pillanatig sem szeretném kisebbíteni a mi problémánkat, ezt a betegséget, hisz ennek is ugyanúgy megvan a maga mélysége és minden egyes életút egész más, de az biztos, hogy van remény egy boldog és szép életre, hiszen mégis csak van kezünk, lábunk, tudunk menni, tevékenykedni, értékeket teremteni. Ezt én csak hosszabb „út”, hosszú évek után láttam és értettem meg. Van remény egy boldog és szép életre: MOST! Nem akkor, ha majd megnő a hajunk, nem akkor, ha soha az életben nem fogunk hozzányúlni, nem akkor, hanem: MOST.


„Nem ez a haj vagyok, nem ez a bőr vagyok, hanem a Lélek, ami legbelül él”.

Tudni, ismerni az értékeinket, tudni azt, hogy az élet egy ajándék, hogy mi nem egy „hajcsomó” vagyunk, akinek a léte, boldogsága csak ettől függ, tudni azt, hogy azért vagyunk, hogy csodákat éljünk át nap mint nap és ne félelemben. Ha jelenleg nagyon zavar az, ahogy kinézel emiatt, akkor próbáld meg áthidaló megoldásként a parókát. Sokan hordják, akiknek ez a betegségük van. Én évekig nem tudtam magam rászánni, odamenni, olyan kellemetlennek éreztem, de amikor szinte semmi hajam sem volt, már tényleg jól jött. Írok egy helyet, ez nem a reklám helye, de tényleg szuper kedves testvérpár működteti, lazák és segítőkészek és iszonyatosan jó parókáik vannak elérhető áron is: http://www.paroka.net/
Ha kell, elkísérlek szívesen. Nekem sokat adott önbizalomban, nagyon meg tud erősíteni. Ha amiatt aggódnál, hogyan lesz így párod, hidd el: aki igazán szeret, ismer, az ezzel együtt fog szeretni Téged, mert ez is Te vagy. Az amerikai facebook csoportban is több ezren vannak, közülük rengetegen boldog házasságban. Ez tehát NEM kizáró OK!

Mindenesetre sok módszerről olvashatsz itt a honlapon és máshol is az életed során, sok mindenről, ami segíthet. De a remény-magot Neked kell visszaültetned a szívedbe, vagy első lépésként olyan motiváló embert keresni, aki ebben tud segíteni, mert ha az ott van, akkor abból apróbb kapaszkodókkal, hittel, megfelelő segítségekkel ki tud hajtani a gyógyulás virága!!

S ne feledd, Te is minden nap jel, remény lehetsz sokaknak!
Ha ebben a gondolkodásban benne vagy, végy egy karkötőt magadnak, amire az van írva: Hope, azaz remény. (a Mammutban lehet ilyet kapni olcsón és több helyen), ezzel jelezzük magunknak, egymásnak, hogy hiszünk! Hiszünk abban, hogy van reményünk egy szép és értelmes életre! Ha távolabb élsz és nem tudsz venni ilyet, vagy amúgy is, kipostázom szívesen. Egy apró jel, egy apró igen az Életre!